idioter

Jag förstår inte människor som sitter och skrattar och klankar ner på en annan människa? Jävla idioter, har ni inget liv? Fattar inte hur dum i huvet man är som sitter och märker ord på någons blogg och att alla är med på det och tycker att det är kul? Sjukligt beteende, är man så missnöjd med sig själv att man måste sänka någon annan på det där sättet? Blir så arg att jag måste skriva det här trots att ingen fattar vem jag pratar om.. Nu sa jag iaf vad jag tycker hoppas ni skärper till er.

Peace & Kärlek folket


/Maja

VÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅR

Vet ni vet ni vet ni vad jag gjorde imorse!? Jag åt frukost (maggans specialare, pastasallad) på verandan, i solen, i lä, i linne!! Det var varmt, på riktigt. Och fåglarna kvittrade, och det kom en fluga och ville ha min mat. SHIT POMMES.



/MN

Yes

Världens finaste, coolaste, bästaste Kanye kommer till Roskilde. Har aldrig varit med om något bättre i hela mitt liv (okej kanske överdrift) men fyfan vad glad jag är.

I LOVE KANYE WEST


/Maja

hur äckligt?

Jag misstänker att det är många naturare som läser den här bloggen. Därför har jag två frågor till er som hängde med på lektionerna.

1. Idag städade jag min pappas kontor, vilket jag gör en gång i veckan. Jag tog tillfället i akt och städade i kylskåpet. Tog ut ett paket filmjölk och kollar på utgångsdatumet, OKTOBER? YOU BETTER BE KIDDING ME! Så jag hällde ut det i slasken och tro det eller ej men sörjan var fanimej röd, RÖD HUR FAN DÅ? Såg ut ungefär som jordgubbssaft men lite mörkare, fyfan äckligare får man leta efter.

2. En gång när jag var en liten flicka så hade jag och min vän Yamila en duva vid namn Shakira. Vi tog med oss den hem till henne för att den hade skadat vingen, vi var riktiga djurvänner. Jag tog Shakira i min famn och klappade henne lite, då upptäcker jag till min förskräckelse att Shakira har ett gäng inneboende bland fjädrarna. Det kröp mängder av larver och småkryp på hela hennes kropp, usch jag ryser av att tänka på det. Så vi slängde ner fågeln i badkaret och försökte tvätta stackarn. Några dagar senare fick vi reda på att det är naturligt för fåglar att ha små äckliga kryp mellan fjädrarna. Vad fan då för? Och hur fan står fåglar ut?


Världens finaste bild haha

/Maja

soundtrack of your life

Alla ni bloggläsare som söker lite underhållning i vardagen bör absolut gå och se "soundtrack of your life" som spelas på stadsteatern just nu! Man får värsta lyckoruset av den och musiken är jättebra. Det som imponerade mig mest var dock all rekvisita dom använde sig av, skitcoola saker man inte tänkt på att man kan göra, jag kommer ihåg att jag tyckte knutby pjäsen var så bra för att dom använde så lite rekvisita, den här pjäsen var bra för att de använde så mycket rektvisita. Se den!


Sexigt
/Maja


trixarN




Nu sitter ni därute och undrar vad jag gör ikväll. Och ni ska inte behöva fundera länge, för här kommer kvällens update: Jag raderar dåliga låtar från min ipod. How fun? Väldigt.
Kan tänka mig att ni i nuläget börjar bli lite sugna på en kvällsmacka, och idag tycker jag inte man ska nöja sig med en lingongrova och två skivor ost. Nej idag slår vi på stort? Personligen är jag ett stort fan av bröd med en massa ingredienser på. Och rostbiff + jättemycket ruccola + skurna körsbärstomater (+ svartpeppar) är verkligen något som går varmt här hemma! Ni kan ju i alla fall testa?
Sov nu jättegott vi ses imorn.

/MN


jävla skit

snälla skjut mig?

dance with somebody




Behöver lite tips på roliga internetsidor! Var finns din favoritsurfing? Är hos Maja men hon är iväg och fixar viktiga saker så jag behöver ha nåt att göra ett tag. Kanske borde laga lite mat till tjejen? (Glöm inte Gossip Girl ikväll!)

puss / magdalena

shopping

Om Maggan laddar upp sina plagg från stockholm så tänker jag också göra det. Enjoy.


Linne från HM, 98kr


Tröja från Diesel, 499kr

Sen hittade jag inget mer :(
/Maja

lördag

Igårkväll hade vi en såkallad tjejkväll hemma hos mig, den började med en väldigt romantisk dejt med ingen mindre än Elsa Pålsson, runt åtta tiden kom Magdalena och Lotta också hit och vi firade earth hour, helfestligt att dansa i mörkret men jag är faktiskt ganska ledsen att vi missade Robinson. Sen kom det lite människor i omgångar, Iaf värd kväll. Spana in bilderna, Peace and Love!



/Maja

Högskoleprovet

Hahahaha, är ett utomordentligt sätt att börja meningen med, det sammanfattar hur det gick för mig i ett nötskal. För att förtydliga detta så menar jag inte att det gick skrattretande bra utan skrattretande dåligt. Hann knappt eller inte alls klart med varje delprov. Satt alltid in i det sista och panikgissande på de jag visste att jag inte skulle hinna göra. Det satt dock ett wonder-child snett mittemot mig, han var tillexempel klar med mattedelen på cirka 20 min (man hade 50 minuter på sig från början), detta mönster upprepade han sedan på alla andra delprov med. Jag tänkte såklart "han har bergis gjort högskoleprovet upprepade gånger förrut, så han vet ungefär vad de frågar på osv"  men nej nej helt plötsligt säger han till sin vän/kusin/flickvän/syskon eller whatever  "skönt, nu vet man hur det går till bla bla bla men bra går det i alla fall, det är ju lätt osv osv" jag satt mest då och gapade som en fågelholk. jajaj nu är det bara att vänta fyra veckor på resultat, kuuul. Ikväll ska jag i alla fall till majmos på  tjejkväll. Skönt med distraktion 

Ha en bra kväll 

P&K

Lotta. L



sthlm

M & M raidade metropolen idag. Kul vare och fina grejer hittade vi! Jag köpte dock inte så mycket för jag storshoppade igår också hehe (köpstopp nu). Men jag hittade ett par svarta klackskor med en massa spännen och ett betty boop-linne. Maja köpte ett blommigt linne och världens snyggaste volangtröja. Ni får se allt på oss sen, fast här är en liten pre-view:






Gud jag känner mig som värsta storbloggerskan som laddar upp bilder på det jag köpt! Woow. /Magdalena


spänning i vardagen

hej alla superglada bloggläsare! En liten incident som hände mig imorse fick mig att inse hur man på ett lätt sätt för in lite spänning i vardagen! Så här var det; Det var superfint väder när jag vaknade så jag bestämde mig för att gå till skolan. Halvvägs fram fick jag den briljanta idén att ta en genväg genom skogen, så jag började gå igenom Norby på väg efter skogsvägen. Problemet var att skogsvägen (som jag bestämt minns att jag har tagit förut) aldrig kom så tillslut stod jag mitt i ingenstans med skog åt alla håll och kanter och började bli lite orolig att jag skulle bli sen. Tillslut panikringde jag Gustaf som fick försöka lista ut var jag befann mig och det visade sig att skolan var bakom skogen, efter ett stort fält (golfbana) så jag gick ditåt. När jag hade tagit mig förbi golfbanan (en dm snö, is och diken) kom det mer skog och en enorm lövhög med svarta sopsäckar, LIK blev jag förstås helt säker på att det var och började panikslagen försöka ta mig ur lövhögen som hela tiden drog ner mig, sjukt läskigt! tillslut kom jag iallafall ur lövhögen och kunde se skolan och att det var elever ute och spelade volleyboll (med t-shirt i snön, idioter?) och som toppen på grädden lyckas jag förstås ramla pladask ner på marken på nån jävla is-snö fläck som jag verkligen hoppas att volleybollarna missade. Men trots allt detta så kom jag faktiskt i tid!
Jag förstår att det kanske bara är jag som lyckas gå vilse till skolan som jag har gått på i tre år, i staden jag har bott i i 13år, men vill man måste inte gå vilse för att få spänning i vardagen, ta en ny väg till skolan, hitta egna genvägar, utmana ödet! Det räcker! Ha så kul och lycka till
/elsa


pinsamt värre

Idag var tvärklassen på studiebesök på Gustavianum. Efter besöket satt jag och Elsa kvar lite i solen, vi pratade lite om min cykel som stog brevid oss, den hade skaffat kille dvs. en herrcykel som var nästan exakt likadan. Det tyckte iaf vi såg jättegulligt ut av någon anledning. Då kom vi på att jag borde lämna en lapp på cykeln som det stog "ring mig" på eller något liknande, och sedan skulle såklart jag och killen med cykeln bli ihop precis som våra cyklar! En bit bort stog våran lärare Nina och våran lärarkandidat (som är av det manliga könet) och pratade, lärarkandidaten är inte särskilt mkt äldre än oss plus att han just nu jobbar i skolan så vi kom på att det vore jättepinsamt om det var hans cykel. Nog om detta vi hittade en väldigt trevlig buske som vi la oss i och gapade mot solen...
Efter ett tag kommer lärarkandidaten åt vårat håll, Elsa noterar detta och puttar till mig i sidan precis som att det var vääärsta personen som kom. Båda reser på sig och ser honom låsa upp min cykels pojkväns cykel..

Elsa eller Maja: SÅ DET VAR DIN CYKEL! Hiiiiihiiiii...
Han: Ja?
Elsa: Alltså vi tänkte att den.. hiiiihiiiiiiii... var ihop med Majas cykel...hiiiihiiii..alltså om cyklar skulle ha pojkvänner så skulle den där helt klart vara ihop med Majas cykel...hiiiiihihihiihih
Han: Jag förstår inte riktigt? (Jätte obekväm)
Jag: Ja, men alltså vi pratade om att kanske lämna en lapp på den där cykeln så att ägaren skulle kunna ringa mig sen och så skulle vi bli ihop typ. Och sen tänkte vi att det kanske var din cykel och då hade det ju varit väldigt pinsamt!
Han: Ja, nu blev det ju pinsamt.
Jag: Ja du, nu skäms jag!
Han: ................Ja vi kanske ses då.
Sen cyklade han iväg i all världens fart.

Det var nog bland det pinsammaste jag varit med om, kanske svårt att återberätta det på ett kul sätt men jag hoppas att ni fattar ungefär hur mkt vi skrattade när vi såg honom pinna iväg upp för backen, haha.



/Maja

student snart

Idag fick vi våra studentmössor. Min är skitsnygg :D nu längtar jag ännu mer till femte juni! Synd bara att mössan är så hög, man känner sig som en kock, eller en flygkapten eller nåt. Men så kommer ju alla se ut så det spelar ingen roll, är glad bara.



/Magdalena

help



Jag är sjuuuuuuuukt shoppingsugen. Stod och stirrade in i min garderob i morse i flera minuter utan att hitta en enda grej som jag kunde tänka mig att ha på mig. Heljobbigt. Jag har jättetråkiga kläder. Verkligen. Och tråkiga kläder tröttnar man ju på direkt. Borde köpa lite häftigare kläder, eller snarare jag SKA köpa lite häftigare kläder. Ska bli cool haha.
/Magdalena


Ray ban

Idag har jag varit modig. Rasmus också. Vi internetshoppade var sitt par fejkade ray ban. Jag är egentligen en sån som vill prova allt innan jag köper, men nu vet jag inte vad som hände. Gulligt att vi kommer ha likadana haha!



Loveeeeeeeeeeeeeee /mn

jobbigt i skogen

Just nu håller jag, Sandra och Elsa på med vårat projektarbete. Det handlar om jämställdhet i förskolan, jag tänkte berätta om när vi var och besökte Björntomten, en förskola som är känd för sitt jämställdhetsarbete, Gävle, Trödje. Vi åkte bil dit eftersom Sandra har ett körkort, hur festligt som helst kanske ni tänker men jag ska säga er att hon visste inte vart hon skulle. När vi skulle svänga av vägen in mot den lilla, lilla byn Trödje så svängde hon FEEEEEEEEL, då hamnade vi långt, långt in i skogen. Vi blev lite rädda och började tänka på alla läskiga zombiefilmer vi sett.. och plötsligt sare BRAAK och vi var fast.... I EN SNÖDRIVA! Elsa sprang ut ur bilen och började gräva snö, hon skrek på Sandra vart hon skulle köra och Sandra hade det svårt i bilen.... Då passade jag på att sätta mig och kissa. Det var väldigt skönt. MEN FETTLÄSKIGT IAF VILLE BARA UPPLYSA ER OM ATT ÅK INTE BIL MED SANDRA!

Sandra är förövrigt grym på bloggdesigner, hon gjorde våran ;D (sandralinneamargareta.blogg.se)

tomorrow

Vill bara uppmärksamma att det inte är vilken dag som helst i morgon, utan det är VÅFFELDAGEN. Ät och njuuut!




Puss från Magdalena

requiem for a dream

Nu kommer ett till toppenfilmtips, det här är världens näst bästa film. Den handlar i princip om beroende av olika typer av droger, den är hemsk och sjukt bra. Jättesnygg Jared Leto är med också.. Sen är filmen jättesnyggt filmad också, annorlunda. Du måste se den!




/Maja

wazzaaaaaap



sex

Om du har lite tråkigt en måndagskväll som denna, FRUKTA DÅ INTE DIN APTIT FÖR SEX UTAN NYTTJA DEN, om du vågar kan du ju ge dig på 96an. Vad tycker ni, bättre eller sämre än 69an? Graden av spänning är dock högre i denna position för vem vet när du plötsligt slår i golvet, bryter nacken och dör?



Lycka till!
/Maja

magdalenas tokiga huvud talar

Jag är hemskt hemskt glad idag. Jag vet inte varför. Kanske för min nya härligt svarta partyväska. Kanske för att projektarbetet går så ruskigt bra i dessa stressiga tider. Kanske för att jag gillar nån. Kanske för att nån gillar mig. Kanske för att alla vårkläder är ruskigt fina. Kanske för att mitt hår börjar bli väldigt långt. Kanske för att det är ballar av stål på teve idag. Kanske för att det är majas lillebrors födelsedag eller kanske bara för att jag är glad?




Förra sommaren då jag var lesbisk, petter hade magtröja och robert var kalas.



Och då Elsa faktiskt var min partner för en natt.



Det var kvällen som min pojkvän provade på livet som bög.

bajen...fitta

Hahahahahha dör av garv när jag kollar på ballar av ståls inslag där dom jävlades med fotbollshulliganer eller vad man nu får kalla dom. Var så himla taggad på att göra samma sak idag på stan, med tanke på att det var bandy sm i uppsala dårå. Men mina vänner bangade dom ville bara dricka öl...men tänk vad kul att bli jagad av tiotusen edsbyfans! Hahahahaha, i would die. Men alla ni där ute som inte har kollat på ballar av stål, se det! Livar upp vilken tråkig vardagskväll som helst. Dock är jag Hammarbyare så jag är lite ledsen att han kallade dom fittor. En dag ska jag iaf uppleva känslan att bli jagad av ett gäng fotbollshulliganer, fan vilken adrenalinkick.



/ Maja

O´BOY

TJAOBELLA! Hemma hos mögelena no 1!  Mys all night long avec le girls

pusshej!

girls night in

Sitter med pottan och skriver lite PA-rapport och redigerar film. Fattiglappar som vi är gjorde vi idag vårt egna godis! Blandade kakao, socker ,smör, mjöl och corn flakes och fick till en krispig smörja. Gott faktiskt. Just nu sitter pottan (hög på hårmousse) och har musik-quiz med mig, och det är ju väldigt kul eftersom jag är heeeeelt borta då det gäller sån musik som hon lyssnar på (elvis, bowie och sån skit). Snart kommer majskolven och då ska vi kolla på skvallerflicka, mucho najso!!!!!!!!!



Ikväll börjar robinsson ska ni kolla?



Förresten så blev det lite godis över så om du är sugen är det bara att pallra dig till flogsta <3
/MN


Pax för

När vi ändå håller på att paxa grejer så paxar jag den här puddingen och den här studenklänningen (åtminstone för tillfället). Det som förresten är på tapeten just idag, just för tillfället är att fylla år (jag är både på tapeten och i princip vuxen nu, creepy), att gå på Birger Jarl Spring Party WIHO och att ha tvärvetenskapslektion med bildspel på kukar och fittor, blommor och bananer i olika färger ! 

/e

Negativ inställning är verkligen av tapeten

Alltså what's the point med att ha en negativ inställning till allt man gör? Jag kör stenhårt på teorin att om man tror på någonting så kommer det hända. Så om jag tror att jag kommer få mvg i programmering så kommer jag definitivt få det! Om jag tror att spring partyt kommer bli supertrist så klart som fan att det kommer bli det! Det mesta sitter i huvudet, jag kommer säkert bli förkyld bara för att jag tror att jag alltid är det.
Klart man får vara lite trött och negativ ibland, men alltid? Nej. Inte okej. Jag blir så trött på er.
Nu ska jag engagera mig lite och lyssna på vad Torsten säger så att jag får mvg i programmering!!

PUSS FRÅN MAGDALENA

Följer strömmer såklart!

Eftersom alla paxar klänningar så tänker jag göra det med.. hmm mitt val är lätt denna smidiga eleganta blåsa:



Sov sött // LL

min

Okej om Magdalena får paxa så får jag också det! Jag paxar den här till studenten, så om du inte vill att just du och jag ska ha samma klänning så bör du inte köpa denna, sexy, sexy, sexy. Puss herrå!


stylebystars.se
Har hon ett plåster på handen? BBBBB
/Maja

paxad



Hej jag har hittat min studentklänning, men den finns inte i lager så jag kan inte beställa den.
Längtar längtar längtar till 5 juni och alla studentskivor!! /mn

5 saker du inte bör göra på toaletten

1. Lämna inte könshår på toasitsen, asäckligt för den som kommer efter, om du nödvändigtvis ska lossa på håret får du faktiskt ta bort det efteråt.

2. Lämna inte bajsränder i toalettens bottendelar, också skitsnuskigt! Det finns nästan alltid en toalettborste som du faktiskt kan använda.

3. Ha inte sex på toaletten med olåst dörr.. risken finns att någon öppnar, okej det kanske är någon slags turn on för vissa men tänk då på stackaren som går in och ser dig stå på alla fyra och skrika.

4. Lägg inte mobilen i en öppen ficka. Och om du råkar göra detta så se till att du inte spolar medan du snurrar för då finns risken att mobilen ramlar ner i toaletten och eftersom spolningen är igång så kommer den att slukas direkt, väldigt onödigt.

5. Kissa aldrig i kors om du är kvinna eller av någon anledning har en vagina. Det går liksom inte att träffa rätt.


Elina, Maja, Magdalena
Toalett på Italiensk reggaeklubb, vi skötte oss väldigt bra.
/Maja

matte e

Jag är så himla glad att jag inte läser matte e för då skulle jag tvingas slösa bort all min härliga energi på ännu ett skitbetyg. Det är synd att man inte är en matematiker, fast å andra sidan så kan man ju vara bra på annat. Väntar på Magdalena mitt sällskap hem.. tråkigt.. jätte tråkigt... ännu tråkigare. Här kommer en inspirationskälla till alla som tänkte komma på fabulösa skiva, NV06B möter NV06A så passa er. Temat är Hollywood Cocktail.


 




Peace out
/Maja Mosca

God morgon

Nu vet jag vad jag önskar mig i magdalena-du-har-varit-så-snäll-present! En väckarklocka utan snooze, som ringer ända tills man vaknat och klivit upp. Jag har börjat vänja mig vid min mobilväckarklocka, så jag kan stänga av den i sömnen. Kanske skönt att sova men inte skönt att springa till skolan sen.

peace and love to people /mn

Redigering

Mina framtidsplaner är nu uppdaterade och förnyade. Filmredigerare, varför inte? Det är så jävla kul! Sitter och redigerar filmen till vårt projektarbete, kanske inte världens mest genomtänkta och coola film, men det är askul ändå. Och det var även skitkul att redigera Gösta Knutsson-filmen som vi gjorde som svenskaprojekt förut, fatta då att redigera en Harry Potter-film till exempel! Som hela världen kommer kunna kolla på!! Jag är född till det här, lovar.




Pussochkramlingonpaj /mn

true romance

True Romance, skriven av Quentin Tarantino, är troligen den bästa filmen som finns. Alla ni som inte har sett den måste se den, åtminstone innan ni dör. Jag tänker inte avslöja för mycket med tanke på att det skulle förstöra hela upplevelsen. Men den är sjukt romantisk, jag hatar egentligen romantiska filmer men den här filmen är inte sådär jobbigt, pinsamt romantisk, den är perfekt! Sen är det massa action och gangsterdraman som gör den ännu bättre, och huvudrollerna är sjukt snygga och har sjukt snygga kläder. Om detta mot all förmodan inte lockar er så kan jag locka med att Brad Pitt spelar en av karaktärerna, dock är han ganska wierd. Se den iaf, jag lovar att ni kommer att älska den, det gör iaf jag.


Huvudpersonerna (sjukt snyggt par)

Brad Pitt

/Maja

Livet leker

Nu börjar programmering bli lite för avancerat för mig. Söker mig till bloggens värld istället, precis som alla fem tjejer på raden jag sitter. Torsten skulle aldrig lacka. Aldrig.

Imorgon ska vi godbitar samla vuxenpoäng igen genom att sippa rödvin och mumsa camembert och salta kex. Hur himla trevligt och mysigt som helst!!!! *drygar*

Läxa att lära sig utantill till på måndag:



/mn

italien

Tänk om jag verkligen lyckas ta mig till Italien efter gymnasiet? Det känns som en dröm, jag kan inte tro på det, inte än iaf. Men jag ska lära mig italienska och jag ska lära känna Rom bättre, och en dag kanske jag blir italienare på riktigt? Det känns iaf som att jag hela tiden tar steg närmare målet. Snart ska jag bada i italiensk design och pizza. Om någon ska studera språk utomlands så tycker jag att ni ska kolla www.avista.nu, dom har det mesta. Åter till Manchester United vs. Inter, vem vinner? Can't wait..






/Maja

forts. blondinbella

Precis som Maja tidigare har jag nu något att säga om blondinbella.
Vad är det som har hänt??! För några veckor eller kanske månader sen tyckte jag att hon var ganska söt och hade helt okej klädstil osv osv. Men nu förihelvete heller! Hon ser ut som hon gjorde då hon började blogga (tre år sen), liten och rosa, fula kläder och fjortissminkad. Vad hände? När hände det? Idag går hon på fest i knallknallorange klänning och en mörkgrå kavaj. Snälla grisen? Jag kommer inte på någonting som hon egentligen har förändrat förutom att hon har skaffat mittbena, kan den möjligen vara boven i dramat?





/mn

härligaste resan

Här kommer en bild som ger mig starka minnen! Min och Lottas "allra bästa" semester någonsin!


 Lotta, Mira, Maja

Men ska sanningen fram så var Betsö ingen hit det här året (2007) för Lotta försvann spårlöst då hon insåg att vi inte har särskilt många teve kanaler ute i skärgårdsstugan. Veckan på Betsö präglades istället av barnskrik och TP, Men ibland är barn snälla, så puss på dig Mira (min syster).


Mira & Maja
/Maja

ROLIG GREJ BARA

Det är torsdag ( = oftast veckans tråkigaste dag) och du har absolut ingenting att göra (nej det är inget bra på tv på torsdagar), du bara strosar runt hemma och väntar på att dagen ska ta slut. Vad gör du?


SMS-BATTLE så här går det till:
Först måste du ha någon att utmana (och en mobil men det har väl alla ungdomar idag).
Skriv ett sms till personen innehållande ett roligt rim som du själv hittat på.
Du bör snarast få ett svar där den utmanade svarar med ett rim inom samma kategori.
Tillslut, den som hittar på de roligaste rimmen vinner!


Exempel på hur en konversation kan se ut:
Jag vill rida ditt bång, förtstaklassens batong.
Jag vill smutta på din mutta.
Åh din kuk, den blir fan aldrig mjuk!
Jag gillar din fina vagina.

P&K

AVFÖRINGSSNÖ!! :@

Vem vill gå i ide med mig? Pallar inte ligga ensam i björngrottan. /mn

VEM ÄR DU?

Gör detta test och summera sedan. Basera dina svar i testet på din totala livssituation, inte på dagens läge

 VATAPITTAKAPHA
Storlek
och vikt
Smal, lättMediumStor, tung
HudTorr, sträv, mörkMjuk, varm, röd/gul färgtonTjock, kall, oljig, blek
HårMörkt, torrt, flygigtMjukt, fett, tunt, röda toner, tidigt gråttTjockt, vågigt, fett
TänderStora, glesa, oregelbundna, många hålMedelstora, blödande tandköttStarka, vita, friska, välformade
ÖgonSmå, torra, livligaMedelstora, skarpaStora, blanka, tjocka ögonfransar
AptitLåg, varierandeSkarp hungerLåg men regelbunden
TörstVarierandeStarkSvag
AvföringFörstoppad, torr avföringFlera ggr per dag, mer lös än hårdLångsam, regelbunden, tung
Fysisk aktivitetMycket aktivMedelaktivStillasittande
SömnMindre än 8 tim, oroligCa. 8 tim, djupTung, gärna mer än 8 tim.
Vanligaste drömmarFlyger/hoppar/springer, räddIntensiv/eldig/färgglad, ilskenSimmar, vatten, hav, romantisk
Tendens till sjukdomarNervsystem, smärtaFeber, infektioner, inflammationerVattenansamling, slembildning
TalTalar snabbt, kontinuerligt, kaotisktTalar skarpt, klart, tydligtTalar sakta, metodiskt, monotont
Intellekt och minneRastlös, nyfiken, sämre långtidsminneIntelligent, gillar att lösa problem, bra minneLugn, mottagande, lär sig sakta men glömmer aldrig
Känslor under stressRädd, osäker, oroligIrriterad, arg, svartsjukGirig, klängig, självgod
Spenderar pengarSnabbt, impulsivtMetodiskt, gillar kvalitéSakta, sparar hellre
    
SummaVATA:PITTA:KAPHA:

Nu ska du få veta vad du mår mer bra av och mindre bra av:

Vata - Obalans 

Vatapersoner kan komma i obalans av överansträngning, stress, rökning, alkohol och 

oregelbundna vanor. 

Överskott i Vata kan ge: Frusenhet, spänningsvärk, gasbildning, hård avföring, rastlöshet, oro, 

rädsla, lågt självförtroende, sömnstörningar. 

 

Vata - Mår bra av 

Vatapersonen mår bra av regelbundenhet. Det gäller dygnsrutiner som att gå till sängs i god tid, 

regelbundna måltider m.m. Avspänning, yoga och meditation är välgörande. Värme och varm mat 

och dryck samt oljemassage är välgörande. 

 

 

Pitta - Obalans 

Pittapersoner kan komma i obalans av för höga krav från sig själva eller andra, för mycket sol och 

värme, för starkt kryddad mat, förträngd ilska och besvikelse. Pittapersoner har lätt för att stressa 

upp sig. 

Överskott i Pitta kan ge: Magkatarr, inflammationer, allergier, hudbesvär, irritation, otålighet, 

envishet, dominans. 

 

Pitta - Mår bra av 

Pittapersonen mår bra av måttfullhet. Det gäller både arbete, mat, dryck m.m. Avkoppling är 

välgörande. Pitta bör inte bli överhettad varken av sol, starka smaker eller känslor. Sval mat, i 

synnerhet på sommaren, mår pittapersoner bra av samt oljemassage. 

 

 

 

Kapha - Obalans 

Kaphapersoner kan komma i obalans av för lite stimulans, för mycket sömn, fet och tung mat och 

kallt och fuktigt väder. Bör försöka gå upp tidigt på morgonen, tenderar annars att dra sig för 

länge. 

Överskott i Kapha kan ge: Slembildning, svullenhet, övervikt, stelhet, tungsinthet, håglöshet. Kan 

bli trögstartad i aktivitet. 

 

Kapha - Mår bra av 

Kaphapersonen mår bra av stimulans, omväxling och massage för att motverka tröghet och 

stagnation. Behöver mer motion och mindre mat än Vata och Pitta. Varm, lätt mat och varma, 

kryddiga drycker rekommenderas. 

 

Vata, Pitta, Kapha är i sig varken positiva eller negativa, men de har en positiv karaktär i balans 

och en negativ när de är ur balans. 



Hoppas ditt liv blir mer givande av detta test, 

//LL 

HEJ

Här kommer peppigaste låten genom tiderna, man ba kan inte sitta still, om du kan, ring mig okej?

Basic Element - Touch You Right Now

Blev superkär i tjejen på deras spelning, Andrea eller något, du kan väl också ringa mig?


Jag och Mrs. X bloggens stora hemlighet ni kommer aldrig få veta vem hon är, om ni inte fortsätter läsa.

/Maja

sexig

Eftersom jag redan har utsett världens snyggaste tjej så kommer här världens sexigaste, ni kan se mer av henne i serien Nip/Tuck som förövrigt är jävligt bra.


Anna Lynne Mccord
/Maja

döda mig

Det finns en person som jag skulle göra vad som helst för att få slå just nu, hon heter blondinbella, jag antar att alla vet vem det är och för er som inte vet: grattis! Jag tycker att hon är skitduktig som har tjänat så mkt pengar på sin blogg osv. osv. Men snälla skjut henne för jag orkar inte läsa om hennes åsikter en gång till, om ingen skjuter henne så kommer jag ändå att fortsätta läsa hennes förbannade blogg som enbart gör mig galen av irritation. Det är som en jävla magnet!

Var nyss inne på hennes blogg och läste debattartikeln om jämlikhet eller vad fan man ska kalla det! Snälla Gud om du finns säg att hon är efterbliven? Okej hon har rätt, vi tjejer måste peppa varandra om vi vill få en högre ställning i samhället, men hur kan kvinnan säga att hon inte är feminist? Förstår hon vad det innebär? Det innebär jämställdhet mellan könen, vem vill inte uppnå detta? Vem är inte feminist? Och om du inte är de, har du fastnat i något slags medeltida vakuum? Den moderna kvinnan är feminist, och det är inget negativt som de flesta tror, jag är ingen manshatare, faktum är att jag älskar män! Jag önskar bara att jag fick samma ingivande respekt genom livets gång.

"Feminismen i dag lär unga tjejer att män får högre lön, att kvinnan ska stanna hemma med sjukt barn, att killar är bråkiga och stökiga i klassrummet och tjejer är tysta och söta. Att unga uppfattar vårt samhälle så här är för att någon har sagt åt oss att det är så här det går till, och det ansvaret bär feminismen, enligt mig." (blondinbella)

Hallå idiot, va? Feminismen talar om för oss att vi alla ska få samma möjligheter och val i livet, från början till slut? Feminismen lär oss inte att tjejer är tysta och söta, feminismen lär oss att människan formas efter samhällets förväntningar, du är en förebild för många unga tjejer så sluta visa att kvinnor ska se ut som barbie, du är en del av samhället! Tyst och snäll kan du vara själv. Hur kan du säga att feminismen bär det ansvaret? Feminismen kom väl bra mycket senare än kvinnors och mäns könsroller? Jag vill skjuta dig, kanske inte imorgon, kanske inte igår, men idag vill jag skjuta dig! Sluta locka mig att läsa din dumma blogg.. /Maja







Vad vi gjorde på fredagen

Jaao vi var i skolan till och börja med för att skriva ett samhällsprov om ekonomi tjoho va kul, naat. Sedan vandrade vi runt på stan en stund, magda köpte då en uuuurtjusig vårig/sommrig väska, who knows vi kanske lägger upp en bild någon vacker dag. 

Senrare på kvällen plockade vi vuxenpoäng genom att sitta på terassen och sippa rödvin, blev en mycket trevlig afton. 





dag ska vi slita med projektarbetet i 12 timmar!! Kommer bli en kul dag känner jag hahah¨

hade fint idag

//LL

LUGNA ER, UPPDATERINGEN ÄR HÄR!

hallå i stugan.

Alla vi bloggeskor har varit lite inaktiva måste jag erkänna men nu kommer ett litet inlägg om vad som är på och av tapeten:

På tapeten
GRATIS SAKER, då jag var nere på stan med maja, magda och elsa en sväng i måndags så hände något som inte händer varje dag. I Åhléns finns i kassorna en korg med "veckans erbjudande" som denna dag råkade vara en hårinpackning från phc, det sitter även en skylt framför korgen med en text i stil med:  "om vi inte erbjuder dig denna produkt innan köpet är avslutat så får du den". Tur som jag hade så frågade hon mig inte om jag vill nappa på erbjudandet så där står man med spännda tummar å hopppas på att hon inte ska fråga vilket hon inte gjorde! wiiihe, En hårinpackning rikare :D

Av tapeten
Här landar antirynkcrémer osv som magdamena skrev ett inlägg om tidigare, fungerar inte alla dessa produkter så har vi hittat en av de större blufferna i kosmetika världen. Dock inte större än bluffen om den stora Light-produkts- eran vi hamnat i. Light produkterna var i början tänkta till diabetikerna, men allt spårade och nu är det light överallt. Lightprodukter suger då sockret, fettet eller vad det nu är som produkten i fråga knappt ska innehålla så kan man ju försöka förstå sig på vilka kemikalier de pressat i istället, dessa är även otroligt mycket svårare för kroppen att bryta ner då de är konstgjorda och inte nartuliga.



Peace&Love 
//LTT


RSS 2.0